Oktatás - BBQ és steak
Versenyeredményeink
A képzésről mondták
Ágoston György, Magyarkanizsa
Eddig két alkalommal voltam A Sun City BBQ oktatásán, egyszer BBQ és egyszer kovászos kenyér témában. Egy nagyon elhivatott és hozzáértő csapatot ismertem meg, akiken látszik a hivatásuk iránti szeretet. Rengeteg hasznos információt kaptam mindkét alkalommal, amit azóta is hasznosítok a sütéseim során. Mindenkinek ajánlom az oktatásokat, legyen kezdő vagy haladó, Ivánék biztosan tudnak újat mutatni.
Szabó Benedek, Budapest
Iván szakmai felkészültsége sütésben egyedülálló ma Magyarországon. Tudásának alapjai a legnagyobb nemzetközi versenycsapatok kurzusai mellett a saját gyakorló sütései, technikai kísérletezése és az éles versenyek tapasztalatai. Minden alkalommal tud újat mutatni a tanfolyamain résztvevőknek, segítőkészsége és nyitottsága ritka kombináció a versenyzés ezen szintjén. Azt említettem, hogy kenyérben is kitűnő?
Nagy Máté, Szeged
Kimagasló oktatás tabuk nélkül, ahol Iván megmutat mindent, amit tud. Kérdés nem marad megválaszolatlanul. Az összes fűszert, ami van neki megmutatja, megkóstolhatod. Amit tud tudás, azt átadja, a legújabb amerikai trendekkel együtt.
"Az elmúlt 7 évet folyamatos BBQ és steak versenyzéssel valamint a nemzetközi, főleg amerikai trendek és fejlesztések elsajátításával töltöttem, és komolyan gondolom, hogy az így szerzett tudást veletek is megosztom.
A legátfogóbb csoportos oktatásunkon, a professzionális képzésen egy nap alatt készítünk el közösen egy komplett KCBS versenyprodukciót, mind a négy fő kategóriában, (Chicken, Ribs, Boston butt, Brisket), és ezzel párhuzamosan hazai húsokból is elkészítjük ugyanezt lakossági kivitelben.
Ezáltal látszik a kontraszt a két megvalósítás között. Lehetőség nyílik a professzionális eszközök, verseny és hagyományos fűszereket, valamint a technikák kipróbálására és elsajátítására, valamint az egyik legfontosabb elemre, az ízprofil kialakítására.
A kurzuson több különböző működési elvű sütőt is használunk. Kerámia kamadó, szekrény szmóker, keresztáramú fa és faszéntüzeléses szmóker, Hill Country style sütő, offset szmóker, drum szmóker, stb.
A felhasznált versenyhúsok az Egyesült Államokból, Hollandiából és hazai beszerzésből érkeznek."
Nagy Iván, a SunCity BBQ pitmastere