
Szaftos steak, ahogy mi szeretjük! 🥩
Pirult kéreg, omlós belső – az az íz, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni! 🤤 Próbáld ki a konyhában, grill mellett vagy ahol csak akarod. Hidd el, imádni fogod!😉
🛒 Hozzávalók:
- 1 db steak (rib-eye, hátszín, bélszín - kb. 2-3 cm vastag)
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 g vaj
- 1-2 ek. olaj (magas füstpontú pl. napraforgó vagy szőlőmag)
- Friss rozmaring vagy kakukkfű
- SunCity Borsos Marha és Red SPG
Használt fűszerek:
👉 Borsos Marha
👉 Red SPG
👨🍳 Elkészítése:
- Vedd ki a steaket a hűtőből minimum 30-60 perccel sütés előtt, hogy szobahőmérsékletű legyen.
- Papírtörlővel alaposan itasd le róla a nedvességet.
- Közvetlenül a sütés előtt bőkezűen fűszerezd be mindkét oldalát.
- Forrósítsd fel a serpenyőt magas hőfokon, amíg szinte füstöl.
- Öntsd bele az olajat, majd azonnal tedd bele a steaket.
- Ne mozgasd az első 1-2 percben, hogy szép kéreg képződjön.
- Süsd mindkét oldalát kb. 2-3 percig, jó ha van egy maghőmérőd amivel tudod ellenőrizni a hőfokot.
- Amikor a steak majdnem kész, tedd mellé a fokhagymát, a rozmaringot és a vajat.
- A vajat olvaszd fel, majd kanállal locsold a steak tetejére kb. 1 percig.
- 180 °C-os sütőbe teheted 5-7 percre, ha vastagabb szelettel dolgozol és nem elég a serpenyős sütés.
- Vedd ki a steaket, tedd egy vágódeszkára, és pihentesd alufólia alatt kb. 5-10 percig, hogy a húsnedvek egyenletesen eloszoljanak. 55-57 Celsius a cél.
🔥 TIPP:
Sütés előtt kapard le a nagyobb fűszer őrlemény darabokat a húsról, hogy ne égjen rá.
📲 Kövess minket!
Ha tetszett a recept, iratkozz fel YouTube csatornánkra, és ne maradj le a jobbnál jobb tartalmakról!
Kövess minket a közösségi médiában is, hogy elsőként értesülj a legújabb receptekről, akciókról és BBQ tippekről!
👉🏻 https://www.facebook.com/suncitybbq
👉🏻 https://www.instagram.com/suncity_bbq
👉🏻 https://www.tiktok.com/@suncitybbq?lang=hu-HU