
Nem egy sima húsos nyárs – ez egy ízbomba!
🥩 Sertés és marhahús keverve, padlizsánnal, paprikával és hagymával! Omlós, szaftos, tele füstös aromákkal! A grill forró, a parázs izzik – ez a nyárs készen áll, hogy elvarázsoljon! 😍🔥
🛒 Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús
- 60 dkg sertéshús
- SPG vagy SPG red fűszerkeverék
- csipet só pluszban
- 2 fej vörös vagy lilahagyma
- 1-2 darab zöld kaliforniai paprika
- 1 darab kápia paprika
- 3-4 darab padlizsán
Használt fűszerek:
👉 SPG
👉 Red SPG
👨🍳 Elkészítése:
-
A darált húsokat nagyon alaposan összekeverjük a finomra aprított hagymával, paprikával és a fűszerekkel.
-
Opcionálisan csípős zöldpaprikát is használhatuk.
-
Maroknyi gombócokat formázunk belőle és azt egy kis időre betesszük a hűtőszekrénybe.
-
A padlizsánokat 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
-
Felváltva nyársakra húzzuk a gombócokat és a padlizsánokat a padlizsánnal kezdve.
-
A két padlizsán közé felhúzott húsgombócot próbáljuk meg a padlizsán szélességére lapítani.
-
Direkt grillen sütjük közepesen magas hőfokon, közben végig forgatva hogy ne égjen meg.
-
Amikor a hús kb. 80 Celsius fokos, levesszük és pár percig pihentetjük.
-
Friss aprított petrezselyemmel, és karikára vágott lilahagymával tálaljuk.
📲 Kövess minket!
Ha tetszett a recept, iratkozz fel YouTube csatornánkra, és ne maradj le a jobbnál jobb tartalmakról!
Kövess minket a közösségi médiában is, hogy elsőként értesülj a legújabb receptekről, akciókról és BBQ tippekről!
👉🏻 https://www.facebook.com/suncitybbq
👉🏻 https://www.instagram.com/suncity_bbq
👉🏻 https://www.tiktok.com/@suncitybbq?lang=hu-HU