
Ropogás indul! Itt a csirke lollipop!
A csirke lollipop a csirke alsócombjának kreatív és elegáns feldolgozása, amely egyedi formájával és ízvilágával mindenkit lenyűgöz.😍 Ez a recept szuper választás hétvégi grill partira vagy akár egy hétvégi családi ebédre. Kültéri bbq vagy grillező használatával a fogás nemcsak ízletes, hanem különleges is lesz, ráadásul füstös ízt is kap.😉
🛒 Hozzávalók:
- 8 db csirke alsócomb: Friss, bőrrel rendelkező combokat válasszunk.
- 2 evőkanál olaj, opciós (az ízek kiemeléséhez és a fűszerek tapadásához)
- BBQ fűszerkeverék, pl. Chicken rub
- BBQ szósz opciós
Használt fűszerek:
👉 RED SPG
👉 Chicken rub
👨🍳 Elkészítése:
1. Előkészítés:
- Mossuk meg a csirke alsócombokat, majd alaposan töröljük szárazra (opcionális).
- Egy éles késsel vágjuk körbe az alsócomb alsó részét, hogy eltávolítsuk az inakat és a bőrt a csont aljáról.
- Húzzuk vissza a húst a csont felső része felé, hogy egy „nyalóka” formát kapjunk.
- A bőrt akár teljes egészében is lehúzhatjuk.
- Extra tipp, a csontvégét a húsos oldalon kicsit levágva kényelmesen fel tudjuk állítani a combot sütés közben, nem fog eldőlni.
2. Fűszerezés:
- Fűszerezzük be a húst, opciósan használhatunk olajat hogy a fűszerek jól tapadjanak.
- A BBQ sütőnket indirekt módon szereljük fel, 120-130 fokon sütjük a combokat, kb. 80-90 percig, 82 fokos maghőnél kenjük meg a combokat bbq szósszal, de ez csak opciós, elhagyható
- A combokat sütés közben egyszer-kétszer megspriccelhetjük, almalé és víz 1-1-es keverékével.
📲 Kövess minket!
Ha tetszett a recept, iratkozz fel YouTube csatornánkra, és ne maradj le a jobbnál jobb tartalmakról!
Kövess minket a közösségi médiában is, hogy elsőként értesülj a legújabb receptekről, akciókról és BBQ tippekről!
👉🏻 https://www.facebook.com/suncitybbq
👉🏻 https://www.instagram.com/suncity_bbq
👉🏻 https://www.tiktok.com/@suncitybbq?lang=hu-HU