HU EN
Európai KCBS-versenyek és minden, amit tudni érdemes róluk

Európai KCBS-versenyek és minden, amit tudni érdemes róluk

Aki követi aktualitásainkat, az már találkozhatott a KCBS-verseny elnevezéssel, 2018-ban ugyanis a hazai versenyen a Suncity BBQ Szeged csapataként vitathatatlanul a legkiemelkedőbb teljesítményt sikerült elérnünk.

Emiatt is olyan komoly tervekkel indultunk neki a következő éveknek, mint hogy elismerjenek minket a legjobb hazai csapatként, illetve Európa legjobbjai között tartsanak minket számon. Hogy mindez megvalósulhasson, a 2019-es KCBS versenyen is próbáltunk a maximumra törekedni. Az ott elért eredményeinkről, valamint a versennyel kapcsolatos tapasztalatainkról és élményeinkről itt bővebben is lehet olvasni.

De mit is jelent a KCBS-verseny?

A KCBS a világ legnagyobb barbecue-szervezete, közel 30 éves működésével és 20 ezer csatlakozott tagjával. Elsősorban természetesen Amerikában nőtte ki magát, majd később Európában is elterjedtté vált ez a versenyforma. A KCBS szervezetének fő küldetése a BBQ népszerűsítése, hagyományainak védelme és az emberek edukálása, fejlesztése a BBQ-zás terén. A KCBS-versenyek a hobbi és vendéglátós BBQ sütések mellett egy harmadik ágat képviselnek, ami Európa egyik legnépszerűbb műfaja, a verseny BBQ.

A versenyeken a hivatásos indulók mellett hobbi BBQ szakácsok is indulhatnak, ám a szabályok mindenkire ugyanúgy érvényesek. A KCBS versenyrendszere komoly követelményeket állít az indulók elé, így tűpontos keretek mentén történik a húsok elkészítése.

A KCBS-féle verseny BBQ-zás remek ugródeszkának minősülhet más nemzetközi versenyeken való részvételhez és remek tapasztalatszerzési lehetőség. Karmesterünk, Iván össze is foglalta, hogy a KCBS versenyek meghódítása mellett milyen terveink vannak még a jövőre nézve.

„A KCBS BBQ versenyzés mellett egyre komolyabban foglalkozunk steak sütéssel is. A 2019-es évben már több nemzetközi versenyen is indultunk SCA Steak kategóriában és tavaly a Golden Ticket-et megszerezve lehetőséget kaptunk az SCA világbajnokságon történő indulásra. Akkor sajnos nem volt lehetőségünk kiutazni, de bízom benne, hogy a következő években semmi nem fog megakadályozni minket ebben. Az SCA egy igazán különleges műfaj, az USA-ban óriási hagyománya van. Az elkészített steakek elbírálása a KCBS-hez hasonlóan, nagyon szigorú rendszerben törtnénik. A fűszerezés itt is nagyon sokat számít, ezért beszereztük a legjobb amerikai fűszereket, így nem töltjük haszontalanul a járványhelyzet idején bevezetett korlátozások okozta sok szabadidőnket. Folyamatosan tesztelünk, készülünk addig, amíg újra élesben próbára tudjuk tenni magunkat.”

Tehát a BBQ versenyzés nem csak szuper kihívás volt csapatunk számára egy erőteljes mezőnyben, hanem új területek meghódítására is inspirál minket. Meglátjuk mit hoz még a jövő, addig is, ha bárki kedvet kapna a BBQ sütésre és kísérletezésre, ajánljuk fűszereinket!

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO