Vásárolj 12.000 Ft értékben fűszereket, és a szállítás INGYENES!

SunCity BBQ - rubok, grill fűszerek, oktatás és Kamado Bono sütők

Elérhetőségünk:

megrendeles@suncitybbq.hu

Kategóriák
SunCity BBQ - rubok, grill fűszerek, oktatás és Kamado Bono sütők

Elérhetőségünk:

megrendeles@suncitybbq.hu

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • BBQ és Grill fűszerek
    • Ajándékutalvány
    • Oktatás
    • Szószok
    • Kamado Bono® sütők
    • Kamado Bono® kiegészítők
    • Faszén
    • Faszén begyújtás, füstölőfák
    • Hőmérők
    • Sütés, grill-bbq eszközök
    • Szakkönyvek
    • Grand Feu edények
    • ProQ® töltényszmóker
  • Oktatás - BBQ és steak
  • Receptek
  • Eredményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Catering
  • Hasznos információk
    • Fizetési információ
    • Szállítási információk
    • Elérhetőségek
    • Kapcsolat
  • Partnereink
  1. Hírek
  1. Hírek
Vissza
Boston Butt, avagy a varázslatos lapocka

Boston Butt, avagy a varázslatos lapocka

A BBQ műfaj második legismertebb fogása nem más, mint a Pulled Pork, avagy a cafatos sertéshús, melyet a Suncity BBQ Szeged csapataként számos alkalommal készítettünk már el a BBQ versenyeken való részvételek alkalmával.

Suncity

Lássuk tehát, milyen tapasztalatokkal és fontos tudnivalókkal gazdagodtunk ezzel a húsfajtával kapcsolatban!

Az oldalas után a sertéslapocka, azaz a Boston Butt, vagy más néven Pork Butt, az egyik legsokoldalúbb húsféle a BBQ világában. Ez a lapocka felső, vastagabb és zsírosabb részét jelenti, gyakran a tarjával együtt.
Hogy miért is a lapockából lett híres ez a BBQ-fogás? Mivel ez egy kellőképpen nagydarab és zsírosabb, kollagénben gazdag rész, így tehát végeredményként is egy puhább, lágyabb és szaftosabb ételt kapunk.

Mivel többféle húsrészt is tartalmaz, ezek a sütés során nem egy időben lesznek kész. Másik nehézségét az adja, hogy egyes részei jobban hajlamosak a kiszáradásra, így az időzítés nagyon fontos. Tehát kimondhatjuk, hogy az igazi low & slow technika terepe ez. Ebből adódóan a Boston Butt az a BBQ-húsrész, melyet jellemzően éjszaka készítenek, hiszen átlagos sütési ideje 10-12 óra.

Természetesen a lapocka tökéletes elkészítéséhez is szükséges a BBQ sütő. A kamado típusú sütőkhöz kapható egy BBQ Guru nevezetű eszköz, amely egy ventilátor segítségével szabályozza a sütő belső hőmérsékletét a sütés során. Azonban mindez csak keveseknek állhat rendelkezésére.

Másik fontos eszköze a Pork Butt sütésének a maghőmérő. Ugyanis a cafatos húsok fő sütéstechnikai titka, hogy a 67-73°C közötti maghőmérsékleti utat nagyon lassan és kíméletesen tegye meg a húsunk. Ez az a sütési időszak, ami a legfontosabb, hiszen ekkor dől el, hogy a hús puha és szaftos lesz-e vagy éppen kiszárad.

A sertéslapockát lehet tépett vagy akár vágott formában is a versenydobozba tálalni. Tartalmazhatja az úgynevezett money muscle-t, azaz a „pénzhús” részt is, ami a tarja egy vagy két izomcsoportját jelenti. A BBQ versenyszlengben pedig azért nevezik így, mert ennek tökéletes elkészítésével lehet a pénzdíjat elnyerni.

Haladó szintnél a legjobb az, ha megjelennek a cafatos pulled pork, a szeletekre vágott money muscle és a fűszeres kérget (barkot) tartalmazó darabok is, melyek a BBQ fűszereknek köszönhetik koncentrált ízüket.

A KCBS (Kansas City Barbeque Society) versenyeken pedig a sertés lapockának a Boston Butt féle, speciális amerikai stílusú vágásával történő elkészítésével lehet csak indulni. Az úgynevezett meat inspection alkalmával ezt szigorúan ellenőrzik is. Mindez az egyik legnagyobb kihívás ennél a versenyszámnál. Azonban a Pick ebben is segítséget nyújt nekünk, hiszen közös együttműködésünk eredményeképp sikerült elkészíteni a BBQ versenyzéshez megfelelő Boston Buttot, így az idei szezonban már ezzel dolgozunk.

Amennyiben szívesen elsajátítaná a BBQ-zás alapjait, akkor jelentkezzen BBQ kurzusaink egyikére!

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
SunCity Fűszer Kft.
  • 6771 Szeged, Sarkantyú utca 53/A (székhely)
  • megrendeles@suncitybbq.hu
  • facebook

  • instagram

  • Tik-Tok

  • YouTube

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legfrissebb grillezési trükkökről és különleges ajánlatokról! 

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
simplepay_hu_v2
  • Újdonságok
  • Akciók
  • BBQ és Grill fűszerek
  • Ajándékutalvány
  • Oktatás
  • Szószok
  • Kamado Bono® sütők
  • Kamado Bono® kiegészítők
  • Faszén
  • Faszén begyújtás, füstölőfák
  • Hőmérők
  • Sütés, grill-bbq eszközök
  • Szakkönyvek
  • Grand Feu edények
  • ProQ® töltényszmóker
  • Oktatás - BBQ és steak
  • Receptek
  • Eredményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Catering
  • Hasznos információk
    Hasznos információk
    • Fizetési információ
    • Szállítási információk
    • Elérhetőségek
    • Kapcsolat
  • Partnereink
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Pénznem váltás
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.