HU EN
Így telt a 2021-es év első KCBS versenye Európában

Így telt a 2021-es év első KCBS versenye Európában

Íme a részletes beszámólója annak, hogy milyen hangulatban telt a KCBS double competition 2021, ahol SCA steak sütésben is indultunk.

Július derekán részt vettünk az év első európai KCBS szankcionált versenyén. A helyiek csak Wienna BBQ néven ismerik, ám most kicsit távolabb, kb. 40 kilóméterre Bécstől került megrendezésre. Különlegessége, hogy a két nap összetett eredménye alapján hirdetnek egy weekend winnert is, ahol kizárólag csak első és második hely van. Nos, másodikok lettünk, a tavalyi Európa bajnok mögött, nincs okunk szomorkodni.

Szuperül éreztük magunkat, a környék meseszép volt a szervezés pedig hibátlan. Ez utóbbiért köszönet illeti Alexander Dobernig-et.

Na de lássuk a matekot:

  1. nap: Az oldalas 1., a pork, brisket 2. helyezéseket értek el. A csirke kicsit alul készült, és elég csípős is lett, de minden más ínycsikalndozóra sikeredett, így összetettben a 2. helyet tudhatjuk magunkénak, amivel nagyon elégedettek vagyunk.

  2. nap: A pork 2. helyezést ért el, a csirkében pedig javultunk. Chicken rub-unk ezen a versenyen került először megmérettetésre és bátran mondhatjuk, hogy jól szerepelt – néhány grill és bbq boltban 1-2 héten belül Ti is elérhetitek majd a többi fűszerünk mellett. A húsaink ezen a napon kicsit gyengébbre sikerültek, így ezek együtt az összetett 4. helyet hozták össze nekünk.

A steak dupla versenyen is elindultunk, ahol a második versenyen az 5. helyezésig meneteltünk, egy nagyon erős mezőnyben. Ez volt az első alkalom Európában, hogy két steak verseny ment le egy napon.

Két dupla KCBS és SCA steak verseny nagy kihívás, ami talán közrejátszott a másnapi gyengébb szereplésben. Szombaton mikor a KCBS dobozok beadásra kerültek, rögtön neki kellett fogni a steaknek, majd 18 óra után, mikor kész lett, azonnal nekiláttunk a másnapi BBQ verseny húsainak előkészítéséhez.

Ugyanakkor gratulálunk a szép hazai eredményekhez!

Szűcs Róbert Lúciusz eredményei is jól alakultak. burgerben a 2., steak-ben pedig az 5. helyre érkeztek meg. Falvai János burgere is szépen muzsikált, munkája az 5. helyet kapta.

Külön örülünk, hogy egy hazai csapat volt a szomszédunk, a The BarbeCube csapata.

 

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO