HU EN
Húsok fűszerezése - A rub

Húsok fűszerezése - A rub

Biztosak vagyunk abban, hogy a Suncity BBQ Szeged csapatnevet meghallva a legtöbbjüknek a BBQ versenyek állandó részvevőiként jutunk az eszükbe.

Azonban fontos tudni rólunk, hogy több éves fűszergyártói tapasztalattal, valamint saját ízprofilra kifejlesztett rubokkal is rendelkezünk, melyek számos győzelemmel záruló BBQ versenyeredményhez segítettek már hozzá minket. Tehát nem bízzuk a véletlenre a húsok fűszerezését, mert mi a legjobb eredményre törekszünk!

A BBQ-zás egyik legfontosabb hozzávalója a fűszerkeverék, azaz a rub. Azonban mindez mit sem ér, ha nincs meg a megfelelő hús, amelyen feloldódnak a fűszerek. A magyar BBQ egyik legmeghatározóbb húsfajtája a sertés, azon belül is az oldalas, valamint a lapocka, melyeket a BBQ világában St. Louis cut oldalasnak, illetve Boston Butt típusú lapockának nevezünk. Számos variációban elkészíthetők ezek a jellegzetes húsok, viszont a jó minőségű fűszer használata elengedhetetlen a tökéletes végeredmény eléréséhez.

A rub, azaz a szárazpác egy olyan összetevő, melynek rengeteg variációja létezik. Ugyanakkor egy jó rubban rendkívül fontos, hogy egyensúlyban legyen a fűszeresség, enyhe édesség és csípősség, melyhez elsősorban a só, a barna cukor, a paprika és a bors kombinációja járul hozzá. Viszont a legfontosabb, hogy úgy kísérletezzünk a fűszerekkel, hogy a hús sajátos ízvilága megmaradjon, hiszen csak így jöhet létre a tökéletes harmóniában gazdag végeredmény.

Felmerülhet a kérdés, hogy hogyan is célszerű használni a rub-ot, ámbár a neve azonnal el is árulja, hogy az előzőleg letrimmelt húst jól be kell dörzsölnünk a fűszerkeverékkel. A rubunk jobb tapadása érdekében érdemes a húst vékonyan bekenni mustárral vagy olajjal a fűszerezés előtt, valamint a rubot sem érdemes túlzásba vinni, hiszen a húsnak „lélegeznie” kell a sütés alatt.

A bark húson való kialakulása is a megfelelő rubnak köszönhető. Ezt a jellegzetes sülthús-kérget csakis barbecue-technikával érhetjük el. Emellett a fűszerkéreg keletkezését nagyban befolyásolják a BBQ sütők, azaz a szmókerek is. A sütés során a hús nagyon lassan feltörő nedvei feloldják a rubban található sót, cukrot és egyéb fűszereket, fokozatosan kialakítva a kéreg karakterét. Ezáltal egy erős, stabil, ropogós küllemű barkot kapunk eredményül.

Ha Ön is szeretné megismerni a BBQ versenyek ízvilágát, akkor keresse a Suncity BBQ fűszerkeverékeit és rubjait! Teljes termékkínálatunkat megtalálja weboldalunk Fűszerek menüpontjában! Hadd ajánljuk figyelmébe a legelsőként kifejlesztett fűszerkeverékünket, a Suncity Pork Rubot, mely a tradicionális amerikai sertéslapocka-ízesítés stílusjegyeit kínálja, illetve egyik különlegessége az enyhén füstös paprika, melyet Röszkén termesztenek és bükkfa füsttel ízesítenek!

video-pic-BEMUTATKOZÓ VIDEÓ video-play-button-BEMUTATKOZÓ VIDEÓ
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO